Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama
Založte webové stránky zdarma - eStránky.cz
 


Karakal

10. 4. 2007

Karakal

Dĺžka: 60-91cm

Chvost: 23-31cm

Hmotnosť: 6-19kg

Rozšírenie: Afrika, západná,  stredná a južná Ázia

Karakal sa tiež nazývá rys stepný alebo púštny, pretože obýva krovinaté prostredie. Je žltohnedý až načernelý, ale vyskytujú sa občas aj čierne zfarbení jedinci, ako je tomu aj u iných druhov mačkovitých šeliem ( napr.: čierny panter ). Tento rys je povestný svojou schopnosťou vyskočiť kolmo 3 m do výšky a zraziť letiaceho vtáka prednou nohou. Jeho hlavnou potravou sú hlodavce, zajace a hydina.


http://majahk.blog.cz